Kamerák - Riasztlak

Riasztó
Tartalomhoz ugrás
Biztonsági kamerás rendszerek

Szeretné, ha valaki az ön távollétében is felügyelné otthonát, irodáját vagy üzletét?
Jó lenne néha visszaforgatni az időt, hogy visszanézhessen egy nem várt eseményt?
Szeretne tisztázni egy vitás kérdést?

Egy biztonsági videós rendszerrel ez nagyon egyszerű.

A kamerás rendszereknél sokféle szempontot figyelembe kell venni. Pl.: feltűnő legyen a kamera, vagy alig észrevehető, kültéri, vagy beltéri, színes vagy fekete-fehér kamerára van-e szükség? Van-e szemből jövő fény, ami a kamerát megzavarhatná? A világítás fajtája természetes fény, vagy műfény? Mekkora területet kell megfigyelni egy-egy kamerával, kell-e részleteket látni a képen (egy arc felismerhető legyen-e), stb...

Amint látható, ezeknek a biztonsági kamerás rendszereknek a megtervezéséhez feltétlenül szükség van a helyszín megismerésére (nem csak a terep, hanem a fényviszonyok is a különböző időszakokban) és részletesen tisztázni kell, hogy milyen célból kell megfigyelni egy-egy területet, ill. mik a pontos igények.
A sokféle szempont miatt, számtalan kamera létezik, ezért nem lehet csak úgy egyszerűen megmondani, hogy egy biztonsági kamerás rendszer, mennyibe kerül. Mindenképp szükséges egy előzetes felmérés és megbeszélés.
A videórögzítők is sokfélék lehetnek, azt viszont mindenképpen kijelenthetjük, hogy a videómagnók ideje lejárt. Ezeket felváltották a digitális videórögzítők (DVR), melyek egy, vagy több HDD-re rögzítik a kamerák képeit egy speciális tömörített videóformátumban. Így akár több heti biztonsági felvétel is elfér a HDD-n, és ezt másodpercre pontosan vissza is lehet nézni.

Már az is könnyen megoldható, hogy az Internet segítségével a világ bármely pontjáról visszanézhessük a felvételeinket vagy élő képet láthassunk az általunk megfigyelt objektumról ill. területről.
Akár a mobiltelefonján is megnézheti, hogy mi történik otthon vagy éppen a munkahelyén.

Az előzőekben felsoroltak miatt, ezen az oldalon nem találhatók információk az árakról.


.
Vissza a tartalomhoz