Kaputechnika - Riasztlak

Riasztó
Tartalomhoz ugrás
Kaputelefonok és kapunyitók

Kaputelefon rendszerek

A legtöbb esetben sokkal praktikusabb és nagyobb biztonságot nyújt egy kaputelefon, mint egy kapucsengő.
Míg egy egyszerű csengőnél nem tudhatja ki jött önhöz, egy kaputelefonnal beszélhet is vele, sőt még láthatja is az illetőt. Ha pedig megbizonyosodott az illető személyéről, akkor egy gombnyomással be is engedheti őt. Az alapvető funkciókkal gyakorlatilag minden készülék rendelkezik, így inkább a minőség és az esztétikai szempontok alapján érdemes választani, hiszen ez a készülék nem csak egy megtűrt tárgy kell, hogy legyen a falon, hanem lakása dísze is lehet. Szolgáltatásban a video, a digitális ill. a vezeték nélküli rendszerek nyújtanak többet. A digitális kaputelefonok képesek lehetnek kóddal vagy kártyával való kapunyitásra is.
Alapvetően kétféle kaputelefont különböztetünk meg: az egy lakásos és a társasházi készülékeket. Léteznek még 2-3 beltéri készülékkel kombinált rendszerek, ahol a beltéri készülékek egymással is tudnak kommunikálni.


Kapunyitó automatikák

Miért bosszankodna tovább, amikor fáradtan hazaérve sárban, esőben vagy hidegben kell kinyitnia a kertkaput? Ez ma már rendkívül egyszerűen és olcsón kényelmessé tehető. A korszerű technológiáknak köszönhetően szinte bármilyen kapu automatizálható utólag is. Működésük szerint négy féle kaput különböztetünk meg: szárnyas kapu, toló kapu, szekcionált és billenő garázsajtó. Elsődlegesen ez határozza meg, hogy milyen kapumozgató automatikát kell alkalmazni. Természetesen ezeken kívül még nagyon sok szempontot kell figyelembe vennünk egy kapuautomatizálás megtervezésekor, ezért mindenképp fel kell mérnünk a lehetőségeket és figyelembe kell vennünk az ön igényeit is. Szerencsére kapumozgatóból is nagyon sokféle áll rendelkezésünkre így biztosan megtaláljuk az önnek legmegfelelőbb megoldást.


.
Vissza a tartalomhoz